ALTCOİN NEDİR?

 

altcoin - bitcoin

Bitcoin ağının 2009 yılında hayata geçmesi ile Bitcoin’e alternatif olacak şekilde çok farklı isim ve işlevlerde yeni kripto paralar oluşturuldu.  Yeni oluşturulan bu paralara Altcoin( Alternatif Coin) adı verildi.  Bitcoin’e göre daha az bir rekabet ortamı sağlayan farklı kripto paralar çıkarılmıştır. Bitcoin ilk kripto para olması nedeniyle ve anonim olması nedeniyle Altcoinlere oranla rekabet oranı çok daha yüksektir.  


Bitcoin’de de mevcut olan  SHA-256 isimli algoritma veya Scrypt isimli algoritma benzer şekilde  Altcoinlere de bulunur. Ayrıca NIST5, X11, X13, X15, gibi daha farklı algoritması olan Altcoinler de  vardır.


Piyasadaki Altcoinlerin çoğu, -farklı fonksiyonları olan yeni teknolojilerin kripto para piyasasında tutunmalarını sağlamak için- Ethereum blockchain zinciri olan ERC-20 ağına tanımlanmış şekilde meydana getirilmiştir.  Yeni oluşturulan ve bir finans aracı olarak kullanıcılara yenilik vaadi olan Altcoinlerin transfer işlemleri  ERC-20 ağı üzerinden yapılmaktadır.


Kripto para piyasasında ilk oluşturulan ise Namecoin (NMC)’dir.


ALTCOİN’İN ORTAYA ÇIKIŞ SEBEBİ

Altcoinlerin oluşturulmasının birincil sebebi kripto para piyasasını büyütmektir. Bunun yanında Bitcoin’den daha hızlı transfer işlemleri yapılması da hedeflenmiştir. Kipto para madencilik işlemleri Bitcoin’e nazaran Altcoinlerde çok daha kolaydır. Böylece çıkarılan Altcoinler piyasanın hareketlenmesine neden olmuştur.   


POPÜLER ALTCOİNLER NELERDİR?

Altcoin süreci Namecoin ile başlayıp şuan çok fazla kripto paranın piyasaya sürülmesi ile epey artış göstermiştir. Kripto para piyasasında en çok bilinen Altcoinler; Ethereum, Litecoin, Ripple, Bitcoin Cash, Tether, Chainlink, Basic Attention Token, Binance Coin, 0x, Matic Network, Kyber Network, Enjin Coin, LTO Network, Compound, Synthetix Network Token, Bankor Network Token ve Aave şeklinde sıralanmaktadır.


ALTCOİNLERİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Likiditesinin yüksek oluşu


Kullanıcı ve işlem gizliliğinin yüksek oluşu


Madencilik hizmetlerinin uygun fiyatlı oluşu


Coinlerin işlem hızının daha yüksek oluşu


Madenciliğin hızlandırılması için teknik geliştirmelerin yapılıyor oluşu


Daha fazla yatırım imkânı sağlaması.


Piyasada yaşanan güçlü dalgalanmalardan yüksek kazanç elde etme şansı


Amaca uygun olan kripto para ile daha somut adım atma imkanı tanıması


Merkezi finans sistemlerinde DeFi alanında neredeyse tüm işlemlere imkân sağlıyor oluşu.


ALTCOİNLERİN DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

Altcoinlerin elbette ki avantajları olduğu kadar dezavantajları da vardır. Öncelikle çok farklı Altcoin vardır ve her birinin özellikleri farklılık gösterir.


Piyasada yaşanan güçlü dalgalanmalar kazancın olduğu kadar kaybın da ciddi oranda artmasına neneden olabilir. Piyasda henüz adı duyulmamış bir Altcoine çok fazla güven duyulması beklenemez. Yapılacak küçük bir hata alıcıları paniğe sevk ederek Altcoinin henüz başlangıç aşamasında değer kaybetmesine neden olabilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال

Sunucu Optimizasyon bilgisayar servis izmir bilgisayar servisi izmir asus servis izmir asus notebook servis izmir hp servisi izmir acer servisi izmir boşanma avukatı