Kali Linux Nasıl Kurulur

Kali Linux hakkında

Kali Linux Nasıl Kurulur, Kali  Linux  tabanına bağlı olarak  2013 tarihinde Backtrack yapımcılarının desteği sayesinde kurulmuştur. Kali Linux güvenlikli işletim sistemlerine verilen isimdir. kali linux nedir Devon Kearns ve Mati Aharoni İile geliştirilmiştir. İçerisinde yer alan donanımlar Windows, Arduino ve diğer çeşitli ağların yazılımını geliştirir. İçerisinde Armel altyapı hizmeti bulunur.


Kali Linux Nasıl Kurulur

Kali Linux güvenlik kontrol işlemlerinde güvenlik politikalarını test eden daha çok hackerların kullandığı bu işletim sistemi linux tabanında destek verir. Bunun için kendinize 2 GB aşmayacak sanal bir makine seçin.


Öncelikle setup a kali linux makinenizin ekranına tıklayın. Burada karşınıza ara birim sistemine bağlı olan kurumlar çıkacaktır.


Karşınıza çıkan kali linux kurulum ekranında Graphial  ınstal kutucuğuna tıklayın 

kali linux nasıl kurulur

Karşınızda bulunan kurulum işleminde ise kullanmanız gereken dil seçenekleri çıkacaktır. Dil seçeneğiniz ile devam edeceksiniz.

kali linux
 Burada konumunuzu bildirmeniz gerekir. Konum ayarlarını etkinleştirdikten sonra 4 aşamaya geçiş yapacağız.

kali linux

Burada klavye ayarlarını cihazınızın ayarlar kısmından aktif seçeneğinde bulundurun. Birkaç dakika bekledikten sonra yapmış olduğunuz tüm ayarların kurulum sistemi gerçekleşecektir.

kali linux

Kurulum işlemi  tamamen tamamlandıktan sonra netbook ayarlarını yapacağınız sistem karşınıza gelir burada almış olduğunuz sanal makinenin adını yazmanız gerekiyor

kali linux

Bu aşamada domain adınızı yazdıktan hemen sonra cihazınızın Domain ortamının aktifleştirilip aktifleştirilmediğine göz atın

kali linux şifre

Burada karşınızı çıkan ekranda root yazılım sistemi çıkacaktır. Buradan root yazılımlarınızı tamamlayın. Root kullanıcı şifrenizi doğru yazdığınızdan emin olun

kali linux tarih saat

Yukarıda gördüğünüz ekranda ise saat ve tarih ayarlarınızı tamamlamanız gerekiyor.

kali linux disk bölme

Karşınıza çıkan bu ekranda disklerinizi yapılandırmanız gerekir. Disk yapılandırma aşamasında birkaç dakika bekleyin. Sonra disk kutucuğuna kısa bir süre basılı tutun.

kali linux disk bölme

Bu ekranda ise kurulumunuzu hangi diske yapacağınıza karar verin. Birden fazla diskinizi varsa birden fazla kurulum yapabilirsiniz. Sistem bu konuda herhangi bir sorun çıkarmıyor.

kali linux

Bir sonraki aşamada ise Linux yazılım işletim sistemini hangi platformlarda kullanacaksanız onu belirlemeniz gerekir.Linux işletim sistemini usr,tmp,var ve home platformlarında kullanabilirsiniz.

linux disk bölme
Yukarıda belirtilmiş olan ekranda ise Linux kurulumun ayarlarını tamamlayacaksınız.Disk ayarlarınızın kurulumunu kontrol edeceksiniz ve ayar kontrolünü sağladıktan sonra  diğer aşamaya  geçiş yapacaksınız


linux

Bir diğer aşamada ise karşısına devam etmeniz için size Yes butonu çıkacaktır. Yes butonuna basarak işleminize devam edin.

kali linux install

Eğer cihazınızda bu ekran çıkıyorsa biliniz ki Kali Linux kurulumun artık sonuna geldiniz. Kurulumunuz başarıyla gerçekleşiyordur. Lütfen cihazınıza dokunmadan birkaç dakika bekleyiniz.

kali linux network

Kurulum tamamlandıktan hemen sonra karşımıza çıkan ekranda Kali Linux kurulumunun paket yönetim sisteminin nasıl dağıtılacağı yazıyor. Bu aşamada Network Mirror’ ı hangi alanda kullanmanız gerektiği belirtiliyor. Özellikle size sorulan sorulara doğru yanıt vererek güncel programlarınızı Kali Linux tabanlı kurulumda aktif hale getiriniz. Karşınıza çıkan kategoride  Network Mirror kutucuğuna  basarak kurulumu aktif hale getiriniz. Ardından Yes Kutucuğuna basarak işleme devam ediniz.

kali linux proxy

Burada karşınıza proxy ayarları çıkıyor. Eğer internet ağlarınıza prox sürümü ile erişim sağlayamıyorsanız proxy adresinizi burada bulunan boş kutucuğa yazınız. Dilerseniz bu boş kutucuğu doldurmayabilirsiniz.

kali linux update

Eğer yukarıda böyle bir ekran ile karşılaşıyorsanız cihazınızda yapmış olduğunuz tüm ayarlarınız güncelleniyor demektir.

kali linux boot loader

Karşımıza çıkan bu ekranda ise kalite görevinde yer alacak olan  boot loaderın kurulum aşamasına izin verip vermeyeceğiniz belirtiliyor. Cihazınızda herhangi bir işletim sistemi bulunmuyorsa boot loader kurulumunu yapmanız da önemli değildir.

kali linux

Ama kurulum yapmak isterseniz “Yes” butonuna basarak seçip devam etmeyi tercih ediniz.

kali linux download

Artık karşınızda kurulumun tamamen bittiğini göreceğiniz bir ekran çıkıyor. Kurulum hemen tamamladıktan sonra CDROM’da yer alan medya işlemlerini çıkararak Countine butonuna basın.

kali linux

Ve işte tüm zorluklarla kurulumunu sağladığımız Kali Linux işletim sistemi karşınıza çıkıyor.



Karşınıza çıkan ekranda other kutucuğuna basın. Burası Kali Linux işletim sisteminin giriş ekranıdır.

Kali Linux’un En Çok Kulanılan Özel Paketleri

  • Aircrack-ng
  • Burp suite
  • Ettercap
  • Hydra
  • John the Ripper
  • Maltego
  • Kismet
  • Metasploit
  • Nmap
  • OWASP-ZAP (OWASP Zed Saldırı Vekil Projesi)
  • sqlmap
  • Wireshark (eski adıyla Ethereal)
  • OWASP

Kali Linux’un Görevleri
Kali Linux’un ile web sitelerinin tespiti, şifre kırma programları, veri sızma testleri,  (sömürme) programları, ağ güvenlik sistemleri ve tespiti gibi pek çok sayıda siber güvenlik araçlarını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kali Linux özellikle sistem veri analizlerinin temelinde, analiz açıklarında ve siber güvenlik hizmetlerinde kullanılır.

Kali Linux Kullanabilmenin Herhangi Bir Yasağı Var mı?
Kali Linux işletim sistemini kullanmanın herhangi bir yasağı yoktur. Ayrıca hackerler ve siber güvenlik uzmanları bu işletim sistemini kullanırlar. Sistemin herhangi bir illegal özelliği bulunmaz.

Linux işlemcisi Ne İşe Yarar?
Kali Linux işlemci sistemi açık kaynak kodları tespit etmeye yarayan sistemci temelidir. İçerisinde yer alan çekirdek sayesinde güvenilir işlemler yaparsınız. Hatta Kali Linux işletim sistemi Windows sürümüne göre daha güvenlidir hatta gizlilik politikalarına oldukça değer verir. Eski sürümde bulunan bilgisayarlarınız için de kullanabilirsiniz. Ayrıca ağ trafiğin yönetir. Ağların verilerini analiz eder. Ağ üzerinde bulunan işlemci sistemleri taramakta görev alır

Linux Server moduna geçiş yaparsanız iş, sistem, ağ verileri, web açıkları ve veri tabanları  sistemlerine kolayca erişim sağlayabilirsiniz.

Kali Linux Özellikleri Nelerdir?
Kali Linux işlemcisi  yüksek kaliteli gizlilik testleri ve Güvenlik kontrolünü en üst seviyede sağlamaya yarayan Linux dağıtım merkezidir. Verilerin depolamasında, analizinde,veri açıkları tabanında güvenlik tespitinde görev yapar.

Kali Linux Alanları

Tarayıcılar (Scanners)başta olmak üzere

  1. Şifre saldırı araçları
  2. Gerilme testi araçları
  3. Spoofing ve algılayıcılar (Sniffing)
  4. Kablosuz saldırı araçları
  5. Adlî araçlar
  6. Donanım kırıcı
  7. BackTrack hizmetleri
  8. Tersine mühendislik
  9. Sosyal Mühendislik

Kali Linux İşlemci Sistemini Tercih Etme Sebepleri
Özellikle Kali Linux sunucu işlemcileri üst düzey güvenilirliğiyle ve yapısal olarak esnek olmalarıyla son zamanların en popüler işlemci sistemleri olmuştur. Daha çok hackerlar ve siber güvenlik uzmanları kullanır. Sistemlerde bulunan veri açıklığının tespitinde, veri tabanlarının kontrolünde çeşitli yazılımlarda ve ağlarda tercih edilir. Bunun dışında ücretsizdir. Açık kaynaklara erişim kolaylığı sağlar.Birden fazla dillerde hizmet verir. Sistemin içerisinde yüzlerce güvenlik uygulaması bulunur. Kullanıcıların taleplerine göre kişiselleştirilebilir özellikte bulunur.

Kali Linux Destek Verdiği Alanlar

Kali Linux, x86 işlemci sistemine bağlı olarak cihazlarda 32-bit ve 64-bit verilerde dağıtılır. Ayrıca ARM desteği alırlar.

Kali Linux işletim sistemleri Kali Linux’u ARM ile uyumluluk gösteren cihazları kullanır. Beagle Bone Black,  CubieBoard 2, CuBox-i, Raspberry Pi, HP Chromebook, EfikaMX, Odroid XU, Odroid XU3, Samsung Chromebook , Galaxy Note 10.1  gibi sürümlerde faaliyet gösterir.

Son zamanlarda ise Kali Linux, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 ve OnePlus One ve birçok Samsung Galaxy modellerinde satışa çıkarılmıştır.

Kali Linux, Debian Testine dayalı olarak faaliyet gösterir. Kali Linux yazılımında yer alan paketlerin pek çoğu kaynağını Debian testinden alır. Kali Linux işlemci sistemleri ayrıca özel paketlerini çalıştırırken gizlilik ve güvenilirlik ilkesine dayalı olarak hareket eder. Hatta burada çok özel cihazların içerisinde özel bir mekanizmayla çalışan çekirdekler bulunur. Dolayısıyla Kali Linux işlemciler bu çekirdek sayesinde hem hızlı hem de başarılı performanslar sergiliyor.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال

Sunucu Optimizasyon bilgisayar servis izmir bilgisayar servisi izmir asus servis izmir asus notebook servis izmir hp servisi izmir acer servisi izmir boşanma avukatı