Kripto Paraların Yasaklandığı Ülke Sayısı Artıyor! O Ülkeden Şaşırtan Karar!

 Kripto para teknolojisine yönelik dünya genelinde ülkeler tarafından çeşitli sınırlandırmalar uygulanmaya devam ediyor. Pek çok ülke kripto parayı yasaklarken, son yasak haberi de hiç beklenmeyen bir ülkeden geldi.

Kripto Para Yasağı

Dünyanın her yerinde kripto paralara karşı ciddi bir mücadele sergileniyor. Çoğu ülke kripto paraları engelleme amacıyla son derece keskin kararlar almaya devam ediyor. Bu çerçevede de 2022 yılında pek çok ülkede kripto paraların ödeme aracı olarak kullanımı yasaklanmış durumda. Uzmanlara göre bu ülkelerin sayısının yakın dönemde daha da artacak. Nitekim son yasak kararı da hiç beklenmeyen bir ülke olan Rusya’dan geldi. Rusya’da devlet başkanı Vladimir Putin’in imzaladığı yeni yasa ile birlikte kripto paralar yasaklandı.

Çıkartılan yeni yasa ile birlikte ülkede gerçekleştirilecek tüm kripto para ödemeleri yasadışı olarak değerlendirilecek. Rusya ile Ukrayna savaşı nedeniyle ekonomik yaptırımlara maruz kalan Rusya, kripto para ödemelerini yasaklamasının dışında Rusya’da sadece “Ruble” ile ödeme yapılmasına karar verdi.

Rusya’da Kripto Para Ödemeleri Yasaklandı

Kripto Para Rusya Yasağı


2022 yılı başından beri tarihinin en kötü dönemini geçiren kripto para piyasalarına bir darbede ülkelerin aldıkları yasaklama kararlarından geliyor. Dünya genelinde pek çok ülke kripto para ile ödeme işlemlerini yasadışı kabul eden yasa tasarılarını süratle onaylıyor. Bu durum kripto para pazarı için ciddi bir negatif etki de oluşturuyor. Ancak dünya ekonomisi açısından güçlü ülkelerin aldıkları yasak kararları doğal olarak daha fazla etkili oluyor. Özellikle Rusya Federasyonu gibi bir ülkenin kripto paralara yasak getirmesinin etkileri çok büyük oluyor.

Yeni yasanın en hızlı şekilde yürürlüğe alınacağı belirtilirken, yürürlüğe girmesiyle birlikte kripto para piyasalarındaki etkisinin çok ciddi olacağı belirtiliyor.

Rusya’da onaylanan yeni yasa ile birlikte ülkenin resmi para biriminin sadece “Ruble” olduğu ve yanı sıra kripto para ile yapılan ödemelerinin yasadışı kabul edildiği açıklandı. Rusya’da çıkan yeni yasa kapsamında NFT ve yanı sıra diğer tüm dijital varlıkların “maddi değer” teşkil eden varlıklar olarak değerlendirilmesine son verilmiş oldu. Bu durumda doğal olarak kişilerin dijital varlıklarını herhangi bir hususta ödeme aracı olarak değerlendirebilmesi mümkün olmayacak.

Rusya’nın yeni para yasası ile birlikte ülke genelinde tüm ödemeler sadece Ruble ile yapılacak. Dolayısıyla yabancı para birimlerinin kullanılabilmesi de mümkün olmayacak.

Başta Rusya olmak üzere dünya devletleri tarafından kripto paralara karşı olan yaklaşım hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال

Sunucu Optimizasyon bilgisayar servis izmir bilgisayar servisi izmir asus servis izmir asus notebook servis izmir hp servisi izmir acer servisi izmir boşanma avukatı