Binance Yaptırımları Çiğnedi: Kripto Para Borsası Kapatılabilir!

Binance

Kripto para borsası denildiği zaman akla ilk gelen isimlerden Binance hakkında oldukça ürkütücü iddialar ortalarda dolaşmaya başladı. Binance bazı ülkeler tarafından yaptırıma maruz kalmıştı. Zaman zaman bu yaptırımlara alternatif yollar aradığı konuşuluyordu ancak bu sefer iddiaların oldukça ciddi olduğu belirlendi. ABD tarafından 2018 yılında İran’a karşı bazı yaptırımlar uygulanmıştı. Bu yaptırımları Binance’ın görmezden geldiği ve karşı çıktığı iddia edildi. İran’da normal şartlarda ABD yaptırımları gereği İran’a karşı ödeme hizmetleri kısıtlanmış ve işlemler sınırlandırılmıştı ancak iddialara göre Binance bu süreçte gizli gizli ödeme almaya devam etti. 


İranlı Yatırımcılardan Binance İtirafı

İranlı yatırımcılar tarafından ortaya atılan iddialar ve yapılan itiraflar sonrasında Binance erişimlerinde geçtiğimiz Eylül ayına kadar düşünüldüğü gibi bir kısıtlamanın olmadığı dile getirildi. Ancak kara para aklama faaliyetlerinin devam etmesinin ardından sürekli olarak işlem yaptıkları platforma bir anda giriş yapamadıklarını anlattılar. 


Binance uygulaması güvenliğin sağlanması, kısıtlamaların doğru şekilde uygulanması için kimlik doğrulaması sistemini kullanıyor. İranlı yatırımlar işlem yaptıkları süreç boyunca kimlik doğrulamasına ihtiyaç duymadıklarını belirttiler. Sadece İranlı yatırımcılar değil, daha önce çeşitli yaptırım ve kısıtlamalardan nasibini alan bazı yatırımcılarında giriş yaptıkları öğrenildi. 


Binance Kapatılacak mı?

En büyük kripto para uygulaması Binance bu süreçte ABD yaptırımlarını hiçe saydı. Yapılan değerlendirmelerde yasağa rağmen İranlı yatırımcı sayısının da oldukça fazla olduğu belirlendi. İranlı yatırımcıların sosyal medya hesaplarında kendilerini ele verdikleri ve ‘Iran Boys’ takma isimleri ile iletişim kurdukları ortaya çıktı. 


Binance ortaya atılan iddialarla ilgili bir açıklamada bulunmadı. Şirketin ilk vukuatı olmadığı ve daha önce Rusya yaptırımlarına karşı da benzer bir tavır sergilediği biliniyor. ABD yetkililerinin tavrının sert olması beklenirken, şirket için büyük bir para cezası ya da kapatma cezası öngörülüyor. Henüz iddialar resmi şekilde kanıtlanmadığı için sonuç merak ediliyor ancak İranlı yatırımcıların konuşmaları ve Binance şirketinin sessiz kalmasıysa iddiaların doğruluk payını arttırdığı değerlendiriliyor. Binance daha önce de kural tanımazlığı ile biliniyor. ABD ile Binance arasında meydana gelen krizin sonuçları yatırımcıları şimdiden endişelendirmeye başladı. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال

Sunucu Optimizasyon bilgisayar servis izmir bilgisayar servisi izmir asus servis izmir asus notebook servis izmir hp servisi izmir acer servisi izmir boşanma avukatı