Bitcoin Madenciliğinde Yeni Dönem: Bitcoin Üretimi Artık Daha Kolay!

 Kripto para madenciliğinde meydana gelen düşüş dikkat çekmişti. Yaşanan son gelişmeler ve verilen destekler sonrasında bundan sonraki dönemde Bitcoin madenciliğinin daha kolay hale gelmesi bekleniyor.

Bitcoin Madenciliği

Kripto para piyasasında dalgalanmalar devam ediyor. Özellikle son dönemlerde madencilik faaliyetlerinin kısıtlanması, sektörde yeni bir krizin yaşanmasına neden olmuştu. Bitcoin madenciliğinde meydana gelen düşüş %7 seviyelerine kadar çıktı. Kripto para piyasasında madencilik faaliyetlerinin bu denli yavaşlaması, şimdiye kadarki en büyük düşüş olarak ifade edildi. Lider kripto para birimi “Bitcoin madenciliğinde” yaşanan bu düşüş yatırımcıların endişelerini artırdı. 

Bitcoin Madenciliği Kolaylaşacak!

Bitcoin madenciliğinde meydana gelen ilk tökezleme 2021'de Çin tarafından alınan kripto para madenciliği yasakları başlamıştı. Kripto para madencileri Çin’den farklı bölgelere göç etmek zorunda kaldılar. Bazı madenciler ise daha fazla dayanamayarak süreci bıraktılar. 

Kripto para madenciliği denildiği zaman akla ilk olarak gelen ülkelerden birisi de Çin olarak biliniyordu. Dolayısıyla da alınan yasak kararı büyük bir yıkım olarak değerlendirildi. Yasak sürecinin ortaya çıkmasının ardından ABD’de faaliyetler arttı. Verilen destekler sonrasında Çin’i geride bırakan ABD kripto para madenciliğinin merkezi haline geldi. 

Son günlerde kripto para madenciliğinde yeni bir düşüş meydana geldi. Bu düşüşün asıl nedeninin ise Teksas’ta meydana gelen anormal sıcaklar olarak gösterildi. Sıcak havaların beklentilerin üzerine çıkması bölgede aktif olarak yapılan kripto para madenciliğini olumsuz yönde etkiledi. 

Kripto para piyasasında madencilik faaliyetleri 2 haftada bir sürekli olarak yenileniyor. Yapılan çalışmalar ve hazırlanan raporlar sonrasında kripto para madenciliğinin aslında ne kadar zor ve karmaşık olduğu gözler önüne seriliyor. 20 Temmuz tarihinde hazırlanan rapor sonrasında Bitcoin’in hash oranının, aylar sonra ilk kez en düşük seviyeye gerilediği belirlendi. En düşük seviye ise 189.8 EH/s olarak açıklandı. 

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال

Sunucu Optimizasyon bilgisayar servis izmir bilgisayar servisi izmir asus servis izmir asus notebook servis izmir hp servisi izmir acer servisi izmir boşanma avukatı