Kripto Para Madenciliği'nde Yeni Adım: Ekran Kartı Sorunu Sona Erebilir

 

Kripto
Kripto Para Madenciliği

Son aylarda kripto para borsasında işler pek yolunda gitmiyor. Borsanın giderek dibe çökmesi yatırımcıların işini zorlaştırmaya devam ediyor. Sadece yatırımcılar için değil, kripto para madencileri içinde gerçekleştirilen operasyonlar hızla düşmeye başladı. 

Son dönemlerde alınan bir diğer darbe de Ethereum piyasasının çöküşü oldu. Bunun üzerine kripto madencileri için yeni bir madencilik ekipmanı hayata geçirildi. Yeni ekipmanın ismi ise Antminer E9 Ethereum madencisi olarak ifade edildi. 

Antminer E9 Ethereum madencisi ile kriz sona erebilir!

Kripto para madencileri için ekran kartı ciddi bir problem haline gelmişti. Pek çok madencinin bu süreçte Nvidia/AMD ekran kartına olan ilgisi giderek yükselmişti. Ancak ekran kartına gelen zamlar nedeniyle pek çok madencinin işlemleri tehlike altına girmişti. 

Çinli bir madencilik firması olan Bitmain, yeni bir ekipman çıkardığını duyurdu. Ekipmanın ismi Antminer E9 Ethereum olarak açıklandı. Bununla birlikte bir değerlendirme yapıldığı zaman 25 adet GeForce RTX 3080 ile aynı performansı gösterdiği kanıtlandı. 

Yeni ekipmanın teknik özellikleri de ortaya çıktı. RTX 3080 hash rate ile karşılaştırma yapıldığı zaman, verimin 2.5 kat daha fazla olduğu öğrenildi. Bu durum ciddi bir çalışma performansı olarak ifade ediliyor. 

Performans konusunda ne kadar iddialıysa fiyat konusunda da bir o kadar mütavazi olduğu belirlendi. 2021 yılında piyasaya sürülmesinin ardından yeni kripto para madenciliğinin satış fiyatının 10 bin dolar olduğu öğrenildi. 

Kripto para madenciliği yapmak için 25 adet GeForce RTX 3080 satın almak gerekiyor. Tek ekran kartının fiyatının 700 dolar olduğu düşünülürse toplam 17 bin 500 dolarlık bir sistem kurulması gerekiyor. Ekran kartlarına göre yeni ekipmanın enerji performansı güçlü ve tasarruflu. Yeni ekipman 1.920W enerji ihtiyacı ile çalışıyor ancak ekran kartlarının 5600W güç tüketimi sağladığı belirlendi. Kripto piyasasında meydana gelen çöküş sonrasında aynı durum madencilik sürecini de etkiledi. Faaliyetlerin azalması nedeniyle ekran kartları ucuzlamaya başladı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال

Sunucu Optimizasyon bilgisayar servis izmir bilgisayar servisi izmir asus servis izmir asus notebook servis izmir hp servisi izmir acer servisi izmir boşanma avukatı