Google Pixel Fold'dan Yeni Bilgiler Geldi!

 Teknoloji ve yazılım devi Google, katlanabilir akıllı telefonuyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Tüm hızıyla çalışmalarını sürdüren Google’dan gelen yeni Pixel Fold özellikleri ve tasarım bilgileri!

Google pixel

Akıllı telefon pazarına yeni bir soluk getiren “katlanabilir akıllı telefon” modelleri, yoğun ilgi görüyor. “Google” dışında “Huawei”, “Xiaomi” ve hatta “Apple” cephesinde katlanabilir akıllı telefon konusunda çalışmalar bulunuyor. Bu rekabette yer almak isteyen Google, ilk katlanabilir akıllı telefonuna çok yaklaştı. Şirketin mevcut çalışmalarına istinaden önemli bilgilerde dışarıya sızıyor.

Google Katlanabilir Telefonu Çıkış Tarihi Sarktı

Google Pixel

Google, tüm hızıyla çalışmalarını sürdürse de ilk katlanabilir telefonunda gecikme yaşandı. Henüz sızıntılar dışında resmi açıklaması gelmeyen “Pixel Fold” modelinin 2022 yılı sonuna kadar çıkması bekleniyordu. Ancak ortaya çıkan son bilgilere göre Google, 2022 sonu hedefini tutturamadı. Böylelikle şirketin ilk katlanabilir akıllı telefonu çıkış tarihi 2023 yılına ertelendi. Şirket, 2023 yılı içerisinde en geç Mayıs ayı sonuna kadar piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Tarih konusunda resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak Google tarafından her yıl “Google I/O” etkinliği düzenleniyor. Bu etkinlikte de şirketin yeni ürün ve hizmetlerinin tanıtımı gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla Pixel Fold’un da 2023 Mayıs’ta düzenlenecek “Google IO” etkinliğinde tanıtılması beklentisi oluştu.

Google Pixel Fold Özellikleri

Şirketin ilk katlanabilir akıllı telefonunun ekranına ağırlık vermesi bekleniyor. Özellikle şu ana kadar ortaya çıkan bilgilere göre Pixel Fold ekranı 7.58 inç boyutlarında olacak. Ayrıca ekranı 120 Hz “ekran yenileme hızı” desteğine sahip olacak. Bununla birlikte “1840*2208 piksel” ve 5:6 en boy oranına sahip olacağı belirtildi. Ekran parlaklığının ise ortalama “800 nit”, en yüksekse “1.200 nit” olacağı belirtildi.

Google Pixel Fold Performansı

Google, ilk katlanabilir akıllı telefonunda güçlü işlemciye yer verecek. İddialara göre Google tarafından “Pixel 7” ve “Pixel 7 Pro” modellerindeki işlemci kullanılacak. Google, bu 2 modelde kendisinin geliştirdiği “Tensor G2” işlemciyi kullanmıştı.

Katlanabilir telefonda RAM kapasitesinin ise 12 GB olacağı iddia edildi. Depolama konusunda ise minimum 128 GB’den başlayan alternatifler sunacak. Performansı için ihtiyaç duyduğu gücü alacağı bataryasının özelliklerine dair ise herhangi bir sızıntı gerçekleşmedi.

Google Tensor G2 Nedir? 

Tensor G2, Google tarafından geliştirilen “Tensor” yonga setinin yeni versiyonudur. Google yonga seti teknolojisinin ikinci nesli Tensor G2, 2022 yılında piyasaya sürüldü. Tensor G2 yonga seti “ARM 55” mimarisiyle ve Samsung’un “5 nm” teknolojisiyle geliştirildi. Üzerinde 2’şer adet 2.85 GHz “Cortex-X1” ve 2.35 GHz “Cortex-A78” çekirdek bulunuyor. Ayrıca 4 adet 1.80 GHz “Cortex A-55” çekirdekle toplamda 8 çekirdekli hale geldi. Ayrıca Tensor G2 yonga setinde “ARM Mali G710 MP7” grafik işlemcisi(GPU) bulunuyor.

Google Pixel Fold Kamera Özellikleri

Google’ın katlanabilir cihazının kamera özellikleriyle ilgili de sızıntı yaşanmıştı. Akıllı telefon pazarına dair doğru/güvenilir sızıntılarıyla bilinen “Kuba Wojciechowsk”, Pixel Fold kamera özelliklerini açıkladı. Wojciechowsk açıklamasında Pixel Fold’da “Sony” tarafından geliştirilen kamera kullanılacağını belirtti. Pixel Fold beşli kamera sistemine sahip olacak. İlk kamera 64 Megapiksel “Sony IMX787” olacak. Diğer kameralarsa 10 Megapiksel “Telefoto” ve 12 Megapiksel “Ultra Geniş Kamera” olacak.

Ortaya çıkan bilgilere göre üçlü kamera sistemine ek olarak 2 adet 9.5 Megapiksel kamera daha olacak.

Google Pixel Fiyatı Ne Kadar?

Henüz resmi tanıtımı gerçekleştirilmediğinden Google Pixel Fold fiyatı ile ilgili net bilgi bulunmuyor. Ancak iddialara göre Google, ilk katlanabilir telefonunu, “Samsung” tarafından geliştirilen katlanabilir modelle aynı tutacak. Samsung “Galaxy Fold 4” ile 2022 yılında yeni katlanabilir telefonunu piyasaya sürmüştü. Galaxy Fold 4 fiyatı 1.799 Dolar olarak belirlenmişti. İddialara göre Google’da “Pixel Fold” modelini bu seviyeden piyasaya sunacak.

Google Pixel Teknik Özellikleri

  • İşletim Sistemi Android 13
  • İşlemci                 Google Tensor G2
  • Ekran                 7.58 inç “120 Hz yenileme / 1840*2208 piksel / 800-1200 nit
  • RAM                 12 GB
  • Depolama         128 GB
  • Arka Kamera         64 MP Sony IMX787 “Ana Kamera” / 12 MP “Ultra Geniş Kamera / 10 MP“Telefoto” (2 Adet 9.5 MP)
Google’ın merakla beklenen katlanabilir telefonu Pixel Fold’un şu ana kadar ortaya çıkan bilgilerine dair sizin görüşleriniz neler?

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال

Sunucu Optimizasyon bilgisayar servis izmir bilgisayar servisi izmir asus servis izmir asus notebook servis izmir hp servisi izmir acer servisi izmir boşanma avukatı