Türk Telekom Özel Numara Engelleme Nasıl Yapılır?

Bazı kullanıcılar Türk Telekom özel numara engelleme servisinden yararlanmak isteyebiliyor. Bunun için birkaç yöntem bizlerin karşısına çıkıyor.

turk-telekom-ozel-numara-engelleme

Türk Telekom, günümüzün en büyük teknoloji markalarından birisi. Resmî olarak 1994 yılında kurulan şirket, daha sonrasında mobil operatör işine girdi. Önceleri sabit hat hizmetleri sunuyordu. Tüm Türkiye’ye fiber internet döşeyen firma, PTT tarafından kurulan bir marka. Bilindiği üzere Türk Telekom, 2015 yılında Avea ile birleşti. Bu birleşimin ardından Avea, Türk Telekom olarak anılmaya başladı.

Son zamanların önemli markası haline gelen Türk Telekom, çeşitli yatırımlara yer veriyor. 2021 yılı gelirleri 34.3 milyar dolar olan firma hakkında merak edilen pek çok soru var. Bunlardan birisi Türk Telekom özel numara engelleme işleminin nasıl yapıldığı. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri içerik ile baş başa bırakalım.

Türk Telekom özel numara nedir?

Özel numara servisi, bir kullanıcının kendi numarasını gizlemesini sağlayan bir hizmet. Bu uygulama sayesinde karşı taraf arandığında o kişi, numarayı bilemez. Numara “bilinmeyen numara” veya “özel numara” adıyla görünür. Bu numaranın kime ait olduğu anlaşılmaz.

Türk Telekom özel numara engelleme nasıl yapılır?

Türk Telekom ile birlikte özel numara engellemenin birkaç yolu mevcut olmakta. Bu yollar şu şekilde karşımıza çıkıyor:

  • Arama yapma
  • Müşteri hizmetlerini arama
  • Online işlemleri kullanmak
  • Mobil uygulamadan yararlanma
  • İnteraktif menü üzerinden işlem gerçekleştirme

Arama yapmak

Gizli numaraları engellemenin yollarından birisi arama işlemi. Bunun için öncelikle telefonun arama kısmına girilmeli. Ardından “*253#” yazılmalı. Bu adım ile birlikte özel numaralar engellenmiş oluyor. Eğer bilinmeyen numaralar engellendiyse arandığında tekrar aktif olur.

Müşteri hizmetleri ile görüşmek

Türk Telekom müşteri hizmetleri ile görüşmenin de sorunu çözeceğini belirtelim. Şunu ifade edelim ki bu işi kullanıcının kendisi yapması daha kısa sürer. Çünkü müşteri hizmetleri, yoğun olabilir ve bu sebeple bir süre beklemek gerekir. Müşteri hizmetlerine bağlanmak için “444 1 444” numaralı hat aranmalı. Müşteri temsilcisine gerekli açıklama yapılmalı. Destek ekibi, gerekli düzenlemeyi yaparak hattın özel numaralar tarafından aranmasını önler.

Online işlemlerden yararlanmak

Türk Telekom özel numara engelleme için bir diğer yol online işlemlerden yararlanmak. Bunun için öncelikle bu bağlantıya girilmesi gerekir. Mobil sekmesinde yer alan telefon numarası ve şifre alanı doldurulmalı. Eğer şifre bilinmiyor ise “Şifre” yazıp “9520” numarasına SMS atılmalı. Gelen şifre ekrandaki alana girilmeli. Ardından giriş yapılmalı.

Uygulamaya giriş yaptıktan sonra “Gizli Numara Engelleme” servisi seçilmeli. Bu servisi seçtikten sonra seçenek aktif hale getirilmeli. Bu adımların uygulanması doğrultusunda gizli numaralar artık engellenmiş oluyor.

Mobil uygulama üzerinden kapatmak

Türk Telekom mobil yazılımı ile de bu olanak sağlanmakta. Bunun için yapılması gereken şey uygulamaya girmek. Sonrasında hesaba giriş yapmak. Bir diğer aşamada ayarlara girilmesi gerekir. “Çağrı Ayarları” sekmesine geçiş yaptıktan sonra “Gizli Numara Engelleme” butonu seçilmeli. Bu adımlar ile birlikte özel numaralardan aranmanın önüne geçilir.

İnteraktif menü üzerinden işlem gerçekleştirmek

Mobil cihaz üreticileri, genel olarak gizli numaraları engellemez. Bazı işletim sistemlerinde özel numaraları engelleyen ayarlar bulunur. Bu ayarlar telefondan telefona değişkenlik gösterir. Eğer mümkün ise ayarlarda arama yapılarak bu seçenek bulunmalı. Bunun yanı sıra *100# tuşlarına basıldığında bir menü görülüyor. Bu menüde gizli numaraların kapatılabileceği bir tercih yer alır. Bu adımlar doğrultusunda gizli numaralar, artık kişiyi arayamaz.

Özel numaraların kime ait olduğunu öğrenme

Özel numaraların kim olduğunu öğrenmek isteyen pek çok insan yer alıyor. Türk Telekom özel numara engelleme dışında bu soru da oldukça merak ediliyor. Aslına bakarsak gizli numaranın kim olduğu operatör tarafından bilinir. Operatör, bu bilgiyi kullanıcılarla paylaşmaz. Yani kullanıcılar, destek ekibi ile iletişime geçse de bununla ilgili bilgi alamaz. Çünkü kişisel verilerin korunması ve gizlilik amacıyla bu bilgiler verilmez.

Bazıları bilinmeyen numaralar servisi ile bu bilginin öğrenilip öğrenilmeyeceğini sorguluyor. Aslında bu şekilde de bilgi almak mümkün olmuyor. Çünkü bilinmeyen numaralar servisi için bir numara verilmesi gerekir. Ancak bu şekilde numara hakkında bilgi sahibi olunur. Yani gizli numara için bilgi alınamıyor. Özetle özel numaraların kime ait olduğu öğrenilemez.


Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال

Sunucu Optimizasyon bilgisayar servis izmir bilgisayar servisi izmir asus servis izmir asus notebook servis izmir hp servisi izmir acer servisi izmir boşanma avukatı