WiFi Kırıcı

 WiFi kırıcı 2022 senesinin en fazla araştırılan hack çeşitlerinden birisi olmuştur. Kablosuz ağa, hotspot ya da modem işlevini gören bir teknolojik cihazın, iletim yarıçapı içinde yer alan herkes bağlanabilir. Bu da ortamdaki ve ortama yakın olan kişilerin kablosuz ağ seçeneğini görebilmesi demektir. İşte bu noktada devreye giren hack sistemleri ile ağa izinsiz bir şekilde giriş yapmak da mümkün olabilmektedir.

Kablosuz ağları hacklemek ve ağın içine sızarak şifresiz bir şekilde giriş yapmak için kullanılabilecek uygulama ve programlar vardır. Birkaç yöntem ile bu işlemi yapmak mümkün olduğu gibi engellemek için de çeşitli yöntemler vardır. Evde ya da ofiste kullanılan kablosuz ağı güven altına almak için alınacak önlemler internet üzerinden bulunabilir.


Hangi Uygulama WiFi Kırar?

Günümüz içerisinde neredeyse bütün evlerde kablosuz WiFi kullanılıyor. Bu kablosuz ağ, kimi evlerde hızlı iken kimi evlerde yavaş olabiliyor. Bu da internet arayışında olan insanların, hızlı internet kullanma isteğini arttırıyor. Son zamanlarda izinsiz bir şekilde kablosuz ağlara bağlanma oranı oldukça artış gösterdi. Peki gerçekten bu ”şifre kırma” yöntemleri ve uygulamaları var mıdır? İşte Android telefon kullanıcıları için tasarlanan şifre kırma uygulamaları;

  • Reaver; kısaltılmış adı RfA olan bu uygulama ile kolay bir şekilde şifre kırmak oldukça kolaydır. Etkinleştirildiği andan itibaren birkaç saat içerisinde şifreleri kırabilmektedir. Aynı zamanda kullanıcılar bu program ile kendi kablosuz ağlarını da koruma altına alabilmektedir.
  • Penetrate Pro; bu uygulama da etraftaki kablosuz ağları tarayarak sistemini başlatmaktadır. Günümüzde en çok tercih edilen şifre kırıcı programlarından birisi olarak bilinir.
  •  WiFi Kill; çok fazla tercih edilmese de günümüzde bu uygulama da kullanılabilmektedir. Bu uygulama sayesinde kablosuz ağa bağlanan gereksiz kişileri de tespit etmek ve sistemden atmak mümkünüdür.
  • Netspoof; en çok tercih edilen uygulamalardan birisidir. Şifre kırma yöntemi ile rahatlıkla çevredeki cihazlara erişilebilir ve hesaplara giriş yapılabilir.

WiFi Şifre Kırma Gerçek mi?

Oldukça merak edilen “WiFi şifre kırma” gerçek mi sorusunun cevabı, evettir. Şifre kırma yöntemi kesinlikle gerçektir ve günümüzde çok fazla sayıda insan bu hack yöntemini bilmektedir. İsteyen herkes bu yöntemi sadece birkaç adımda kullanabilir ve istediğini kablosuz ağ şifresini kırabilir.

Şifresi kırılacak modem, WPA-2 güvenlik sistemiyle uyumlu değilse ve şifreyi kırmak için kullanılacak bilgisayar Linux işlemcisine sahipse kırma işlemi birkaç saatte gerçekleşecektir. Bakıldığında oldukça kolay olan bu yöntemi daha detaylı bir şekilde öğrenmek isteyenler bunu internet araştırmaları ile rahatlıkla yapabilirler.

Ev İnternetinin Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Ev internetinin şifresi çok basit bir şekilde değiştirilebilir. WiFi kullanan ve şifresinin çok fazla kişi tarafından gasp edildiğini fark eden kişiler şifrelerini kolaylıkla değiştirebilirler. Bunu yapmak için;

  • 168.2.1 ya da 192.168.1.1 olan IP adreslerinden birisi internet tarayıcısına girilir.
  • Adresler tarayıcı da aratılır ve çıkan sayfada istenen kullanıcı bilgileri girilir.
  • Kullanıcı bilgileri bilinmiyorsa sağlayıcıdan öğrenilir.
  • Ardından giriş yapılır ve ağ ayarları kısmından şifre değiştirme bölümüne girilir.
  • Girilen bölümden şifre değiştirilebilir.

Bu şekilde şifreyi değiştirmek oldukça kolaydır. Ancak IP adreslerini girerken sorun yaşanıyorsa ve hata veriliyorsa adresleri değiştirmek gerekecektir. Bunu da deneyerek yapmak mümkündür ve sonucunda giriş yaparak şifre değiştirilebilir. Aynı zamanda şifreyle birlikte kablosuz ağın adı da değiştirilebilir. Böylelikle bu ağ, güvenlik altına alınabilir ve kişilerin girmeleri önlenebilir. Kablosuz ağın adını değiştirmek için yine şifre değiştirme işlemleri uygulanır ve bu defa kullanıcı adı yerine yeni bir ad yazılır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال

Sunucu Optimizasyon bilgisayar servis izmir bilgisayar servisi izmir asus servis izmir asus notebook servis izmir hp servisi izmir acer servisi izmir boşanma avukatı