Telefon ve Tabletlerin Yüzde 40’ı Siber Saldırı Tehlikesi Altında

 


2021 Mobil Güvenlik Raporu’na göre akıllı telefon ve tablet gibi cihazların yüzde 40’ının siber saldırı tehlikesinde olduğu belirtildi.
COVID-19 salgını ve evden çalışma kültürünün yayılmasıyla birlikte kurumsal şirket çalışanlarının kişisel cihazlarına saldırılar önemli ölçüde arttı. Raporun ayrıntılarına göre neredeyse tüm şirketler, geçen yıl her akıllı telefon en az bir kötü amaçlı yazılım saldırısına tanık oldu. Söz konusu saldırıların yüzde 93‘lük bir çoğunluğu ise mobil ağdan kaynaklandı.

Yayınlanan raporun detaylarında, COVID-19 hakkında sahte haberler yayan uygulamaların da kötü amaçlı yazılımlarla dolu olduğu tespit edildi. Bilgisayar korsanları, insanların dikkatini çekecek içerikler hazırlayıp kullanıcıları izlemek ve gizli verileri çalmak için bu yol üzerinden saldırılar gerçekleştiriyor.

RESMİ UYGULAMA MAĞAZALARINI KULLANIN

Raporu paylaşan Check Point şirketinin Tehdit Önleme departmanında çalışan Başkan Yardımcısı Neatsun Ziv elde ettikleri bulgular üzerine mobil kullanıcıları şöyle uyardı:

“2020 yılında gördüğümüz gibi, mobil tehditler genişlemeye devam ediyor. Şu anda neredeyse her şirket bir saldırıya maruz kalıyor. Ancak ufukta daha karmaşık tehditler var.

Siber suçlular, cep telefonlarına artan bağımlılığımızdan yararlanmak için tekniklerini geliştirmeye ve uyarlamaya devam ediyor. Şirketlerin cihazları günümüzün gelişmiş siber tehditlerinden sorunsuz bir şekilde koruyan mobil güvenlik çözümlerini benimsemesi gerekiyor. Kullanıcılar ise olası riskleri en aza indirmek için yalnızca resmi uygulama mağazalarında yayınlanan aplikasyonları kullanmaya dikkat etmeli.”

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال

Sunucu Optimizasyon bilgisayar servis izmir bilgisayar servisi izmir asus servis izmir asus notebook servis izmir hp servisi izmir acer servisi izmir boşanma avukatı