Bulut Ortamında Fidye Yazılımı Nasıl Önlenir

 


Bulut hizmetleri , 2020'nin başından bu yana siber saldırılarda %630'luk bir artış gördü . Pek çok işletme covid-19 salgını sırasında iş sürekliliğini korumak için bulut hizmetlerine yöneldiği için bu şaşırtıcı değil. Ancak bu, bilgisayar korsanlarının artık değerli bilgilere erişmenin birçok yeni yoluna sahip olduğu anlamına gelir.

Bu yazıda, fidye yazılımı saldırısının bulut ortamını nasıl etkilediğine ve bunu nasıl önleyebileceğinize bakacağız.

Bulut, Fidye Yazılımlarına Karşı Savunmasızdır

Bulut bilişim , mükemmel erişilebilirlik, düşük bakım maliyeti, sınırsız depolama kapasitesi ve hatta yerleşik güvenlik gibi bir dizi avantaj sunar. Ancak, bulut altyapısı son derece karmaşıktır. Ve karmaşık herhangi bir şey söz konusu olduğunda, veri güvenliği her zaman bir zorluktur.

Fidye yazılımı saldırıları küresel olarak arttıkça, bulut verilerinin saldırıya uğrama riski yüksek. Bulut ortamı, önemli veri koruma avantajlarına sahip olmasına rağmen, kuruluşunuzu tehlikeye atabilecek birçok güvenlik açığıyla karşı karşıyadır.

Buluttaki fidye yazılımlarının nasıl çalıştığını keşfedelim.

Bulut fidye yazılımı nasıl çalışır?

Üç tür fidye yazılımı bulut saldırısı vardır:

  1. Fidye Yazılımının Bulut Dosya Paylaşım Cihazlarıyla Senkronize Edilmesi

Bu tür fidye yazılımı saldırısı, bulutla senkronize edilmiş yerel bir bilgisayara bulaşarak bulutu hackler. Bu yerel cihazdaki veriler, bozulma daha sonra bulut altyapısına yayılmadan önce şifrelenir. Bu yöntem en çok bilgisayar korsanları tarafından buluta bulaşmak ve iş sürekliliği için gereken önemli verileri şifrelemek için kullanılır.

  • Fidye Bulutu Saldırıları

Ransomcloud saldırıları, kullanıcının e-posta hesabına erişmek için bulut e-posta hizmetlerini hedefleyen bir tür fidye yazılımıdır. Tehdit aktörleri eriştiğinde, e-postaları şifrelemek ve ağır bir fidye talep etmek için fidye yazılımı kullanırlar. Ayrıca, yeni saldırılar düzenleyebilir ve kurbanın bağlantılarına daha fazla kötü amaçlı yazılım dağıtabilirler.

  • Bulut Hizmeti Sağlayıcısına yönelik fidye yazılımı saldırıları

Bu tür bulut fidye yazılımlarında, saldırganlar doğrudan bulut hizmet sağlayıcısına saldırır. Bulut teknolojisi hala geliştirilme aşamasında olduğundan, bilgisayar korsanlarının yararlanabileceği çok sayıda güvenlik açığı vardır.

Bulut fidye yazılımı saldırılarının etkisi:

Fidye yazılımı saldırılarının kuruluşunuzdaki sonuçları felaket olabilir. Bu saldırıların en ciddi etkilerinden bazılarına bakalım:

Ekonomik etki:

Fidye ödemesi, bir fidye yazılımı saldırısı nedeniyle bir işletmenin maruz kaldığı tek maliyet değildir. Maliyetler arasında yasal ücretler, adli tıp, para cezaları ve cezalar ile veri kurtarma giderleri yer alır. Kuruluşların ayrıca gelecekteki saldırılardan kaçınmak için daha iyi güvenlik sistemlerine ve kontrollere yatırım yapması gerekir.

İş devamlılığı:

Finansal kayıplara ek olarak, şirketler yıkıcı bir saldırının ardından normal iş operasyonlarını ve işlevlerini geri kazanmada da önemli zorluklarla karşı karşıyadır. Çalışanlar, önemli belgelerin ve oturum açma kimlik bilgilerinin kaybolduğunu bildirdi. Ayrıca, çalışanlar bilgisayar yeniden başlatmaları ve güncellemeleri için zaman kaybederler. Bu kesintilerden bazıları bir hafta veya daha uzun sürerek iş akışını bozar ve üretkenliği düşürür.

İtibar ve Müşteriler:

Bu saldırılar, kurbanı olan kuruluşlara ciddi itibar kayıplarına neden olur. Bu, çalışanların ve müşterilerin şirkete olan güvenini kaybetmesine ve bu da işletmeye zarar vermesine yol açar.

Ayrıca, saldırganlar yedeklenmiş verileri siler ve bulut saldırılarıyla hassas verileri çalar. Fidye ödenmezse, tüm bilgileri kamuoyuna açıklamakla tehdit bile edebilirler.

Bulut Verilerinizi Fidye Yazılımlarından Nasıl Koruyabilirsiniz?

  • Çoklu yedekleme

Verilerinizi buluta yüklemek, yedekleme ile eş anlamlı değildir, çünkü yerel cihazlarınızdaki bozulma kolayca buluta yayılabilir ve buluttaki dosyalara erişilemez hale gelebilir. Bu nedenle, fidye yazılımı saldırılarından hızlı bir şekilde kurtulmak için verilerinizin her zaman birden çok yedeğini bulundurun. Bu, verilerinizin çalınması durumunda geri dönmek için birden fazla veri kopyasına sahip olmanızı sağlar. Ayrıca, fidye miktarını ödemek için rehin tutulamazsınız. İki yerel yedeklemeye ve iki bulut yedeklemesine sahip olmanız önerilir.

  • Güvenilir bir bulut hizmeti sağlayıcısı seçin

Bulut hizmeti sağlayıcınızı seçerken, bir fidye yazılımı kurtarma planına sahip olduklarından emin olun. Güvenlik politikaları konusunda şeffaf olmalı ve gerekirse fidye yazılımı azaltma yeteneklerini göstermeye istekli olmalıdırlar.

  • Verileri şifrele

Güvenlik stratejinizin en önemli parçası, hassas bilgilerin çalındığında bile bilgisayar korsanları tarafından erişilememesini sağlamak olmalıdır. Şifreleme tam da bunu yapar. Hassas bilgileri bilgisayar korsanları için işe yaramaz hale getirir.

  • Akıllı bir WAF kullanın

Bulut ortamınızı gizlenen tehditlere karşı sürekli olarak izlemek için verimli bir Web Uygulaması Güvenlik Duvarı kullanın.  Indusface'den AppTrana , uygulama davranışınıza bağlı trafikteki sapmaları gerçek zamanlı olarak tanımlayabilen ve sürekli olmasını sağlamak için yönetilen hizmetler ekibiyle desteklenen, makine öğrenimi kavramlarıyla desteklenen Davranışsal DDOS koruması gibi kritik bileşenlerle donatılmış akıllı ve fütüristik bir WAF'dir. sıfır yanlış pozitif sağlamak ve anında bildirimler ve iyileştirme planları sağlamak için ayarlama.

  • Kurtarma planı

Yukarıdaki güvenlik önlemleri, fidye yazılımı saldırıları olasılığını büyük ölçüde azaltsa da, yine de bunlardan birinin avına düşebilirsiniz. Kuruluşunuzun saldırıya uğraması durumunda, bir olağanüstü durum kurtarma planınız olmalıdır. Önemli verilere erişmeden iş sürekliliğini nasıl sağlayacağınızı ve bir saldırı sonrasında sorunsuz operasyonların nasıl sağlanacağını planlayın.

  • Siber güvenlik bilinci

Fidye yazılımı saldırıları, ağları ihlal etmek için genellikle sosyal mühendisliği kullanır. Bu nedenle, işyerinde siber güvenlik bilincinin önemini vurgulamalısınız Çalışanlarınızı bilgisayar korsanlığı girişimlerinin uyarı işaretleri hakkında eğitin. İnsan hataları şirketinize milyonlarca dolara mal olabilir, bu nedenle bunları en aza indirmek için elinizden gelenin en iyisini yapın.

Bazı daha fazla fidye yazılımı en iyi uygulamaları:

Yukarıda belirtilen ipuçlarına ek olarak, bulutta fidye yazılımı saldırılarını önlemek için alınabilecek bazı güvenlik önlemleri şunlardır:

  • Daha sonra fidye yazılımı saldırısına yol açabilecek kimlik avı saldırılarını önlemek için bir kimlik avı önleme izleme çözümü dağıtın
  • Chrome uzantıları, market uygulamaları ve bulut verilerinize erişebilen diğer uygulamalar gibi çalışanlarınız tarafından yüklenen üçüncü taraf uygulamalarını izleyin ve değerlendirin
  • İşletim sistemlerinizi sürekli olarak güncelleyin ve en son güvenlik yamalarını kullanın
  • Virüslü/kötü amaçlı web sitelerini engellemek için bir web filtreleme hizmeti kullanın
  • Bir saldırı durumunda, fidye yazılımının yayılmasını önlemek için bozuk yerel cihazın ağın geri kalanından derhal bağlantısını kesin.

Çözüm

Bulut hizmetleri, işletmeleri daha verimli olmaları için güçlendirirken, aynı zamanda değerli verileri yeni yöntemlerle siber saldırılara maruz bırakır. Fidye yazılımı saldırıları, bulut ortamınızı mahvedebilir ve karşılığında işinizi mahvedebilir. Bu nedenle siber güvenlik, yalnızca BT ekiplerinin değil, her bir çalışanın sorumlu olması gereken bir şeydir. Bulut varlıklarınızı Indusface gibi güvenilir ve uzman bir güvenlik ortağıyla koruyun.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال

Sunucu Optimizasyon bilgisayar servis izmir bilgisayar servisi izmir asus servis izmir asus notebook servis izmir hp servisi izmir acer servisi izmir boşanma avukatı