Ukrayna Siber Polisi Kimlik Avı Çetelerini Yakaladı

 

Ukrayna-Siber-Polisi-Kimlik-Avı-Çetelerini-Yakaladı

Ukrayna siber polisi, bir kimlik avı çetesini yakalayarak, yüzlerce kişiyi dolandırmakla suçladı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, çete üyeleri özellikle finansal bilgileri ve kişisel bilgileri ele geçirmek için sahte web siteleri ve e-posta hesapları oluşturuyorlardı.


Polis, çete üyelerinin, sahte banka web siteleri aracılığıyla müşterilerin hesap bilgilerini ele geçirdiklerini ve sonra bu bilgileri kullanarak para çekme işlemleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayrıca, çete üyelerinin sahte e-posta hesapları aracılığıyla da kişisel bilgileri çaldıkları ve dolandırdıkları kişilerin hesaplarına erişim sağladıkları belirtildi.


Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov, yaptığı açıklamada, "Ukrayna siber polisi, bu karmaşık operasyonu gerçekleştirmek için birçok teknik araç kullandı ve sonunda çete üyelerinin kimliklerini belirledi ve gözaltına aldı" dedi.


Yakalanan çete üyelerinin sayısı hakkında herhangi bir bilgi verilmedi, ancak polis, operasyonun devam ettiğini ve diğer şüphelilerin de yakalanabileceğini söyledi.


Ukrayna, son yıllarda birçok siber saldırıya maruz kalmıştı. Geçtiğimiz yıl, Ukrayna'nın en büyük bankalarından biri olan UkrSibbank, siber saldırıya uğradı ve saldırganlar milyonlarca dolar çalmayı başardılar. Bu tür saldırılar, Ukrayna'nın finansal sektörüne zarar verirken, ülkenin siber güvenlik yeteneklerini de sorgulatıyor.


Ukrayna, son yıllarda siber güvenlik konusunda atılımlar yaparak, uluslararası işbirliği ve yatırımlarla siber güvenlik altyapısını güçlendirmeye çalışıyor. Ancak, bu çabaların yeterli olup olmadığı sorusu hala tartışma konusu.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال

Sunucu Optimizasyon bilgisayar servis izmir bilgisayar servisi izmir asus servis izmir asus notebook servis izmir hp servisi izmir acer servisi izmir boşanma avukatı