E-posta Dolandırıcılığı nedir? Nasıl Önlenir?

 


Hiç gerçek gibi görünen ancak bir aldatmaca olan e-postalar gördünüz mü?

Bunlar sizin için sahte e-postalar!

E-posta sahtekarlığından bahsetmişken , bunlar bilinen bir kişiden geliyormuş gibi görünen e-postalardır, ancak gerçekte değildirler. Siber suçlular, bir e-postanın başlığını, gerçek biri tarafından gönderilmiş gibi görünmesi için değiştirir. Kimlik avı ve spam e-postalarda kullanılan popüler stratejilerden biridir.

E-posta sahteciliğinin riskleri ve zararları, özellikle e-postaları kurumsal amaçlarla kullandığınızda önemli olabilir. Örneğin, bir çevrimiçi mağazanız, şirketiniz veya yalnızca küçük bir Facebook mağazanız var.

Bu nedenle, e-posta sahteciliğinin tüm tehditlerinin farkında olmalısınız. Bu yazıda, kendinizi e-posta sahtekarlığından nasıl koruyabileceğinizi tartışacağız.

E-posta sahtekarlığı nasıl durdurulur?

İlk olarak, elektronik posta aktarımı için iletişim protokolünün, Basit Posta Aktarım Protokolü veya SMTP'nin e-posta kimlik doğrulamasını desteklemediğini belirtmek önemlidir. Bu nedenle, e-posta sahtekarlığını durdurmak için başka yöntemler benimsemeniz gerekir.

  1. E-posta başlıklarını manuel olarak kontrol etme - Sahte e-postaları tanımlamanın en basit yollarından biridir. Sadece e-posta başlıklarını manuel olarak kontrol edin. Gmail hesabınızı bir web tarayıcısından açarsanız, aşağıdaki adımları izleyin:
  • Başlığı kontrol etmek istediğiniz e-postayı açın
  • Sadece Yanıtla simgesinin yanına bakın, üç dikey nokta göreceksiniz, buna tıklayın
  • Aşağı kaydırın ve “Orijinali Göster” seçeneğini göreceksiniz.
  • Son olarak, metni sayfaya kopyalayın
  1. Ayrı başlık satırlarını tanımlamak için İleti başlığı araçlarını da kullanabilirsiniz.

Outlook uygulamasını kullanıyorsanız, verilen adımları izleyin:

  • Başlığı kontrol etmek istediğiniz e-postayı açın
  • Ardından Tümünü Yanıtla Simgesinin yanına bakın, üç yatay nokta göreceksiniz, buna tıklayın
  • Ardından “Mesaj kaynağını görüntüle” seçeneğini seçin.
  1. Her zaman “Dönüş-Yol”a dikkat etmelisiniz; gönderenin e-posta adresiyle aynı olmalıdır.
  1. Sender Policy Framework veya SPF Kullanımı - Tüm e-posta sunucularının alan adınıza e-posta gönderebileceğini belirten bir e-posta doğrulama mekanizmasıdır. SPF uygulaması için hem ana bilgisayarın hem de etki alanının, kendi adlarına e-posta gönderebilecek yetkili makineleri tanımlaması gerekir. Bunun için mevcut DNS bilgilerine birden fazla SPF kaydı eklememiz gerekiyor Bu karmaşık bir iştir ve bunu yalnızca deneyimli Ağ Yöneticileri yapabilir. Alıcılar, verilen IP adresinin tasarlanmış mektupları göndermesine izin verildiğini onaylamalıdır ancak o zaman söz konusu göndericiden e-posta alacaklardı.

E-posta sahtekarlığı nasıl önlenir?

Düzenli bir gelen kutunuz varsa, e-posta sahtekarlığı sizi etkilememelidir. Ancak işin söylendiği kadar kolay olmadığını anlıyoruz, her gün bilinmeyen kaynaklardan yüzlerce e-posta alabilirsiniz. Bunları günlük olarak manuel olarak sıralamak zor olabilir, bu nedenle bazı e-posta yönetim uygulamalarından yardım alabilirsiniz. Hızlıdırlar, kullanımı kolaydır ve tüm işleri sizin için yapacaklardır.

Çözüm

E-posta sahtekarlığı, siber suçluların hassas bilgileri ele geçirmek için kullandıkları en yaygın yollardan biridir. Ancak iyi haber şu ki, yukarıdaki ipuçlarıyla bu e-postalardan kaçınabilir ve posta kutunuzu güvende tutabilirsiniz.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال

Sunucu Optimizasyon bilgisayar servis izmir bilgisayar servisi izmir asus servis izmir asus notebook servis izmir hp servisi izmir acer servisi izmir boşanma avukatı